Події
3 листопада 2017
В НАБУ запідозрили чотирьох посадовців «Укрзалізниці» у розкраданні 20 мільйонів гривень
Впродовж 2014 року службові особи ДП «Укрзаліничпостач» вступили у попередню змову з представниками одного з приватних підприємств.
news-image

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП 1 листопада повідомили про підозру 4 особам у заволодінні понад 20 млн грн держпідприємства "Укрзалізничпостач" (нині – філія ПАТ «Укрзалізниця»). Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Зокрема, йдеться про заступника директора і начальника управління закупівельних процедур ДП "Укрзалізничпостач". Окрім цього про підозру повідомили директору підприємства-постачальника та фінансовому директору групи компаній, до якої входило підприємство-постачальник. 

"За версією слідства, впродовж 2014 року службові особи ДП "Укрзаліничпостач" вступили у попередню змову з представниками одного з приватних підприємств, яке мало намір постачати метизну продукцію для потреб "Укрзалізниці". За домовленістю службові особи УЗ допомогли обраному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові", - розповіли в НАБУ.

Внаслідок цього, за версією слідства, "Укрзалізниці" було завдано майнової шкоди у розмірі понад 20 млн грн. Наразі детективи НАБУ встановлюють місцезнаходження ще однієї особи, ймовірно причетної до вчинення злочину, для повідомлення їй про підозру у встановлений Кримінальним процесуальним кодексом України спосіб.

Читайте також: «Укрзалізниця» запустила новий поїзд Ковель-Харків
Читайте також: НАБУ перевірятиме документи заводу Порошенка