Шоу-біз та культура
3 листопада 2017
Відомі українські виконавці заспівають пісні на вірші поетів зі шкільної програми
У заході візьмуть участь Pianoбой, СКАЙ, Brunettes Shoot Blondes, MARU, Epolets, ALLOISE, Zapaska, Monochromea, OT VINTA, Nesprosta, «Правиця» тощо.
news-image

12 листопада у київській Stereo Plaza відбудеться благодійний концерт «Ідентифікація». Він пройде в рамках і стане фіналом освітнього проекту для підлітків з малих міст країни «Відкривай Україну», передає «Є!» із посиланням на Cultprostir.

На цьому заході виступлять відомі українські виконавці й гурти – Pianoбой, СКАЙ, Brunettes Shoot Blondes, MARU, Epolets, ALLOISE, Zapaska, Monochromea, OT VINTA, Nesprosta, «Правиця» та інші. Кожен з них виконає пісні на твори поетів, які вивчаються у шкільній програмі 7-11 класів, з авторською музикою. У майбутньому ці композиції планують записати й видати у форматі збірки, яка буде розповсюджена серед українських загальноосвітніх шкіл.

«Ми, українське суспільство, маємо шанс відродити моду на українську літературу, навчитися цінувати те, чого не вистачає багатьом народам – великої історичної скарбниці талановитих поетів та літераторів», – зазначають організатори події.

Крім того, спеціально для цього концерту радіостанція SKOVORODA організувала конкурс на найкращу пісню на поезії українських поетів зі шкільної програми. До його фіналу вийшли Гордій Старух, Остап Панчишин, гурти KRUT, «Патроничі», «Пташник» та «Фіолет». Переможець конкурсу, якого визначать шляхом голосування на Facebook-сторінці Radio SKOVORODA, матиме змогу виступити на концерті «Ідентифікація». Результати конкурсу оголосять 7 листопада.

Освітній проект «Відкривай Україну» – це платформа для розвитку підлітків. Її мета – навчити втілювати свої ідеї у життя, змінюючи цим школи, міста та всю країну. Протягом року команди учнів з регіональних шкіл працювали над проектами, які змінювали їхні міста. На концерті «Ідентифікація» буде визначено переможця проекту, а кошти, зібрані від продажу квитків, підуть на навчання однієї з команд переможців за кордоном.

Читайте також: Міністр культури Євген Нищук рекомендує, що дивитися, читати та слухати у листопаді