Суспільство
4 листопада 2017
Десятки співробітників ООН обвинуватили у сексуальних злочинах
Із 31 випадку обвинувачень співробітників ООН в сексуальних злочинах один було підтверджено.
news-image

Організація Об'єднаних Націй від липня до вересня отримала 31 скаргу на своїх співробітників, що працюють у різних країнах світу, яких обвинувачують у сексуальному насильстві під час виконання різних місій. Про це повідомляє "Німецька хвиля", передає «Є!».

Як розповіли у прес-службі Генерального секретаря ООН, 5 обвинувачень стосуються співробітників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, 12 – військового персоналу миротворчих місій. Із 31 випадку один було підтверджено, 14 стали предметом розслідувань, а інші –  на стадії попередньго оцінювання.

У січні 2017 року ООН увела нову систему збору даних про обвинувачення в сексуальній експлуатації та насильстві. Завдяки новому підходу до ООН почали надходити скарги, що стосуються подій, які відбулися кілька років тому. У зазначеному 31 випадку йдеться як мінімум про 24 жінок та 6 дівчаток, які стали жертвами сексуальних злочинів співробітників ООН. У Центральноафриканській Республіці, Південному Судані, Демократичній Республіці Конго і Гаїті з потерпілими працюють адвокати Організації Об'єднаних Націй.