Суспільство
4 листопада 2017
Ірина Геращенко: Люди в балаклавах у влаштованому у ВР вольєрі оглядають особисті речі відвідувачів Верховної Ради
Ірина Геращенко: Незаконні формування оглядають у центрі української столиці особисті речі громадян.
news-image

Учасники наметового табору біля Верховної Ради незаконно оглядають особисті речі відвідувачів парламенту. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook, передає «Є!».

Кілька представників неурядових організацій і просто громадян, що приходили на зустріч до мене у Верховну Раду, поскаржилися, що їхні особисті речі й сумочки, примусово оглядали невідомі люди в балаклавах у влаштованому у ВР самозбудованому вольєрі. Це неприпустимо, – заявила вона.

Віце-спікер наголосила, що протестувальники серйозно порушують закон і Національна поліція має відреагувати на ці дії.

По суті, незаконні формування оглядають у центрі української столиці особисті речі громадян. Готую офіційний запит в Нацполіцію. І знову таки, звертаю увагу тих політсил, які почали це дійство у ВР, а зараз знімають із себе всю відповідальність, – зазначила вона.

Геращенко звернулася до лідерів політичних сил, які "вальяжно прогулювалися біля Верховної Ради 17 жовтня", закликали людей зібратися, а зараз, на думку віце-спікера, "втекли, хто додому, хто за кордон".

Ви маєте докласти зусиль, аби достойно вийти із ситуації, публічно, як закликали збиратися, закликати припинити цей безлад і знущання над Маріїнським парком, над киянами та гостями української столиці, – заявила вона.