Події
6 листопада 2017
Українця Павла Гриба судитимуть в Росії по скайпу
Про це повідомив його батько Ігор Гриб.
news-image

Незаконно ув'язненого в Російській Федерації 19-річного українця Павла Гриба не будуть привозити на судове засідання, що відбудеться завтра, 7 листопада, але він вийде на зв'язок через скайп.

Про це повідомив його батько Ігор Гриб у програмі "Київ-Донбас" на "Громадському радіо", пише «Є!».

Це буде апеляційний суд, на жаль, він буде проходити в режимі відеоконференції відповідно до законодавства РФ. Як нам повідомив російський адвокат Андрій Сабінін, в суд його не привезуть, – сказав він.

Ігор Гриб зазначив, що за два місяці російська сторона так і не надала дозвіл родичам на відвідини Павла. Також їм нічого не відомо про стан здоров'я хлопця.

"На жаль, нічого невідомо, бо лікарів, які їздили, туди не допустили, ліки не дають. Почали давати ліки, які йому шкідливі, від яких він став гірше себе почувати. На ту заяву, що він зробив, що йому від цих ліків погано, представник слідчого ізолятору заявив, що розцінюватимуть відмову від цих ліків як порушення режиму. Розумієте, це чисто знущання і нелюдське ставлення до наших громадян", – вважає батько Павла Гриба.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня. Хлопець поїхав на побачення з росіянкою до Білорусі, а через тиждень його знайшли у Краснодарському СІЗО. У Росії 19-річного хлопця звинувачують у тероризмі. Павло інвалід дитинства і без щоденного приймання ліків його життя під загрозою.