Події
6 листопада 2017
Порошенко прокоментував рішення суду щодо справи Колмогорова
На думку президента, в умовах війни іноді Вітчизна має брати під захист своїх захисників.
news-image

Президент Петро Порошенко задоволений рішенням Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ відправити справу засудженого до 13 років прикордонника Сергія Колмогорова на повторний розгляд і звільнити його з-під варти. Про це глава держави написав у Facebook, передає «Є!»

"Як Верховний Головнокомандувач вболівав і вболіваю за долю Сергія Колмогорова. Добре, що суд прийняв рішення про перегляд його справи з урахуванням усіх її складних обставин", - написав Президент.

За його словами, в умовах війни часом сама Вітчизна має брати під захист своїх захисників.

"Війна - це суворий час, і не ми її розпочинали, і кожна втрата нам болить. Іноді й сама Вітчизна має брати під захист своїх захисників", - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, військовослужбовець 79 прикордонного загону Чорноморського регіонального управління ДПСУ Сергій Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинула пасажирка автівки.

15 листопада 2016 року Приморський райсуд м. Маріуполя Донецької області визнав Колмогорова винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади представника влади в правоохоронних органах строком на 3 роки та позбавленням військового звання "старший солдат".

Тим часом водій автівки, який не виконав законне розпорядження представника ДПСУ під час активних бойових дій та заходів, що спрямовані на захист територіальної цілісності та суверенітету України, виїхав до Російської Федерації.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 6 листопада ухвалив рішення відправити справу Колмогорова на повторний розгляд у суді першої інстанції. Суд також постановив звільнити Колмогорова з-під варти.

Читайте також: Суд звільнив Колмогорова з-під варти