Світ
7 листопада 2017
Стрілянина у церкві в Техасі: у злочинця був конфлікт із тещею
Підозрюваним у стрілянині є 26-річний Девін Келлі.
news-image

Причиною стрілянини в баптистській церкві в Техасі, ймовірно, був конфлікт у родині нападника Девіна Келлі. Про це повідомив представник департаменту Техасу з громадської безпеки Мартін Фріман, пише Дождь з посиланням на CNN.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

За його словами, в церкві, де сталася стрілянина, була теща нападника. Раніше вона отримала від нього повідомлення з погрозою. Мартін підкреслив, що «расова приналежність не була мотивом». 

«Це були не релігійні спонукання. Це була домашня ситуація, внутрішня ситуація з родичами», — сказав він.

За словами поліцейських, подіям у церкві передував конфлікт у родині нападника, однак поки що передчасно говорити, наскільки ця сварка вплинула на його плани, додає Бі-Бі-Сі.

Перед смертю Келлі подзвонив своєму батькові, щоб попрощатися. Поліцейські вважають, що після цього злочинець звів рахунки з життям. У департаменті підтвердили, що підозрюваним у стрілянині є 26-річний Девін Келлі. Як відзначили в прес-службі відомства, він служив у ВПС США. У 2012 році його вже судили, причиною розгляду став напад Келлі на дружину і дитину. Після цього його скоротили на службі.
Девін Патрік Келлі / REUTERS

Останні півтора місяці Келлі працював охоронцем на курорті Summit Vacation Resort в Нью-Браунфелсі. Губернатор Техасу Грег Ебботт розповів, що Келлі намагався отримати ліцензію на зброю, однак йому в цьому відмовили. Раніше президент США Дональд Трамп говорив, що причиною стрілянини були "проблеми з психікою" Келлі.

Читайте також: Стрілянина в Техасі: підозрюваного раніше судили за насильство над дружиною й дитиною