Суспільство
8 листопада 2017
Данилюка знову звинуватили у несплаті податків
Данилюк: Ну, "не знають" у ДФС про угоду про уникнення подвійного оподаткування.
news-image

Державна фіскальна служба (ДФС) України відновила податкову перевірку глави Міністерства фінансів Олександра Данилюка. Про це він повідомив у своєму Facebook, передає «Є!».

Перевірку відновили, незважаючи на закриття справи ГПУ та на неузгодженість цих дій із нормами Податкового кодексу про обмеження на строк проведення перевірок. А головне – її відновили відразу після того, як я оприлюднив інформацію щодо зловживань у ДФС Києва на сотні мільйонів гривень та поставив завдання керівнику ДФС забезпечити проведення розслідування та відсторонити причетних, – написав міністр.

За його словами, висновок податківців він отримав 6 листопада і в ньому знято "всі питання щодо невідповідності доходів та витрат". Однак у ДФС висунули нові звинувачення, які Данилюк назвав "безглуздими".

Виявляється, що я, на той час постійно проживаючи з родиною за кордоном, працюючи та сплачуючи там податки, мав ще, крім цього, заплатити податки в Україні. Ну, "не знають" у ДФС про угоду про уникнення подвійного оподаткування, резидентство та інші нюанси податкового законодавства. Цікава новина для мільйонів українців, що працювали та працюють за кордоном, – зазначив глава Мінфіну.