Суспільство
8 листопада 2017
Google підготував віртуальний 3D-тур українськими оперними театрами
Компанія «Google Україна», у партнерстві з Міністерством культури, оцифрувала п’ять театрів в різних містах України та створила спеціальний сайт «Оперні театри України».
news-image

Спеціально для 3D-туру було відзнято понад 300 панорам в найцікавіших місцях будівель театрів, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Компанія «Google Україна», у партнерстві з Міністерством культури, оцифрувала п’ять театрів в різних містах України та створила спеціальний сайт «Оперні театри України».

Про новий проект повідомляється на офіційному блозі компанії.

«Оперні театри України» - це віртуальна подорож, яка дає можливість ознайомитися з унікальною архітектурою оперних театрів України, зазирнути за лаштунки, відчути дух і атмосферу театру і навіть побувати в тих місцях, які зазвичай закриті для відвідувачів», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, можна здійснити 3D-тури такими українськими театрами:

  • Національний академічний театр опери та балету України імені Тараса Шевченка,
  • Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької,
  • Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської,
  • Одеський національний академічний театр опери та балету,
  • Київський національний академічний театр оперети.

Для того щоб почати 3D-подорож, потрібно вибрати один з п’яти театрів, і за допомогою навігації і голосового супроводу трьома мовами - українською, російською і англійською - можна дізнатися багато цікавого про історію та життя української опери.

Спеціально для сайту було відзнято понад 300 панорам в найцікавіших місцях будівель театрів, а також відео у форматі 360 градусів. Здійснити екскурсію операми можна на смартфоні, планшеті або комп’ютері, а щоб ще повніше зануритися в театральну атмосферу, Google рекомендує використати окуляри віртуальної реальності.

Читайте також:Порошенко підписав закон про гастролі російських артистів в Україні