Події
8 листопада 2017
ДТП у Харкові: суд обирає запобіжний захід водієві Volkswagen (відео)
Правоохоронці бояться, що Дронов може вплинути на хід слідства.
news-image

У Київському районному суді Харкова обирають запобіжний захід Геннадію Дронову - другому учаснику смертельної ДТП на вулиці Сумській, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Зазначимо, що Дронов раніше проходив у цій справі як свідок. Перерва в засіданні суду може тривати годину. Адвокат Дронова заявив відвід судді, так як вважає, що захист "обмежують".

Зокрема, він зазначив, що коли просив допитати свідка - пасажира Volkswagen - суд відмовив, хоча в клопотанні цього свідка вказує звинувачення. Адвокати Дронова заявили, що під час судового засідання у них "з'явилася інформація щодо упередженості судді". Коротше кажучи, захист Дронова заявила відвід судді. 

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця попросив долучити до справи відповіді комунальних служб, фото - і відеоматеріали, а також медичні довідки. Після цього суддя оголосила перерву в засіданні, щоб обвинувачі змогли ознайомитися з матеріалами.

Раніше в суді розповіли, що Дронов - уродженець Харкова, раніше не судимий, на обліках не складається, "характеризується посередньо". Водій Volkswagen має вищу освіту, не одружений, неповнолітніх дітей немає, живе за місцем реєстрації, тяжкими хронічними захворюваннями не хворіє. 

Трохи раніше прокурор перерахував ризики, чому потрібно взяти під варту Дронова без права застави: тяжкий злочин; може впливати на потерпілих, свідків (наприклад, на пасажирку Volkswagen); буде намагатися затягнути розгляд, видаючи погане самопочуття; може сховатися.

Читайте також:Стало відомо, де Зайцева навчалась на права