Суспільство
8 листопада 2017
Більше третини українців попри заборону користуються соцмережою Вконтакте
З серпня по жовтень кількість українських користувачів Вконтакте збільшилась з 35% до 39%.
news-image

39% українців, попри офіційну заборону доступу через українські провайдери, хоча б раз на місяць відвідують російську соціальну мережу "ВКонтакте" .

Про це свідчать дані щомісячного дослідження інтернет-аудиторії України, що проводиться компанією Factum Group Ukraine, повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

У дослідженні зазначається, що з серпня по жовтень кількість українських користувачів "Вконтакте"  збільшилась з 35% до 39%.
 

Аналіз української інтернет-аудиторії показав, що з серпня зросла кількість користувачів серед українців і в соціальній мережі "Однокласники" - з 23% до 26% . А кількість користувачів Mail.ru коливається на рівні 16%-18%. 

 
 

В трійку лідерів традиційно ввійшли – Google, YouTube та Facebook. На них припадає 87%, 74% та 55% українських користувачів відповідно.

"Дослідження побудоване на роботі постійно діючої репрезентативної панелі інтернет-користувачів, на домашні та робочі комп’ютери яких установлене спеціальне програмне забезпечення", - сказано у публікації.

Також там зазначається, що  дана методологія дозволяє здійснювати моніторинг усіх відвідуваних українськими користувачами інтернет-ресурсів. Панель репрезентує інтернет-користувачів усієї України (без АР Крим) у віці 15 років +.

Читайте також:Twitter удвічі збільшив дозволений обсяг повідомлень