Україна
9 листопада 2017
Для правоохоронців уряд розробив новий план перевірки підприємців
Серед основних положень проекту також є заборона вилучати сервери і документи, без яких робота підприємства зупиняється.
news-image

Кабінет міністрів України підготував законопроект, який суттєво обмежує тиск на підприємців та можливість звинувачувати їх у криміналі. Документом пропонується, щоб усі процесуальні дії проти комерційних установ, особливо обшуки, фіксувалися на відео, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Серед основних положень проекту також є заборона вилучати сервери і документи, без яких робота підприємства зупиняється. Бізнесмен матиме право будь-якої миті викликати адвоката і вже разом з ним спілкуватися з прокуратурою чи фіскалами. Якщо суд закрив справу проти фірми, то порушувати її повторно теж заборонять, навіть якщо цього хоче інше силове відомство.

Голова уряду Володимир Гройсман сподівається, що цей закон парламент ухвалить до кінця року, адже документ уже підтримав бізнесовий омбудсмен Альгірдас Шемета. На думку прем’єра, нові правила мають поліпшити інвестиційний клімат в Україні. «Той негідник, який вдягнув державні погони і чинить тиск на чесний відкритий бізнес, має бути покараний, і про нього мають знати всі», - заявив Гройсман. 

Читайте також: Депутат-мажоритарник пояснив, чому він виступає проти «мажоритарки»