Авторизація

Суспільство
9 листопада 2017
В Україні відбувся XVII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності (відео)
До флешмобу долучилися як студенти й школярі, так і відомі українські митці та політики, військовослужбовці та правоохоронці.
news-image
Окрім 150 людей у Національному університеті імені Тараса Шевченка, до диктанту долучилися ще близько 30 тис. людей в Інтернеті, пише «Є!» з посиланням на 5 канал.
"Нас багато, ми різні, але нас об'єднує спільна мета", – під таким гаслом півтори сотні охочих написали диктант Національної єдності. Його щороку приурочують до Дня української мови та писемності. Цього року відбулася вже 17 за ліком акція.

 

До флешмобу долучилися як студенти й школярі, так і відомі українські митці та політики, військовослужбовці та правоохоронці. Акуратно вимальовували літери і військовослужбовці. Хоча зізнаються: диктант їм давався непросто. Кажуть, що не звикли багато писати.

 За словами організаторів, 30 тис. людей слухали диктант в Інтернеті. Однак, чи всі надішлють свої тексти на перевірку, прогнозувати не беруться. Водночас, розповідають, що торік отримали 22 тис. листів. Щороку їх лише більшає.

Надіслати свій диктант кожен охочий зможе до 20 листопада. Після їх візьмуться перевіряти радіожурналісти та волонтери. Результати обіцяють оприлюднити вже на початку грудня. Тих, хто впорався на "відмінно" чекають призи: книжки українських письменників.

"Мушу вам сказати з великим задоволенням, що я диктанти пишу непогано. По мені звіряють часом свої тексти мої колеги тут присутні. І дехто навіть підглядає через плече", – розповів письменник Василь Шкляр. А от народна артистка України Наталя Сумська зазначила:"Я могла тільки заплутатись, там де тире чи двокрапка. Тому що я дуже демократично до цього ставлюся".

Читайте також:Порошенко чекає від Ради закону про обслуговування українською

Читайте також:В Україні сьогодні відзначають День української писемності та мови