Події
9 листопада 2017
Рада зняла з посади голови банківського комітету нардепа із партії Ляшка
Рибалка надалі залишатиметься членом цього комітету.
news-image

Сьогодні, 9 листопада, Верховна Рада проголосувала за зняття з посади парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалки.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Парламент проголосував за зняття мене з посади голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності. Голосували з порушенням процедури - за моєї відсутності. Хоча знали, що я у лікарні на операції. Не дали навіть сказати слова. Але це зрозуміло. Я був дуже незручним для влади керівником комітету, коли вони ділили банківську систему під килимом та дозволяли виводити з банків сотні мільярдів народних грошей. Ми постійно вказували на помилки Мінфіну, НБУ та Фонду гарантування вкладів. З експертним обґрунтуванням", - написав Рибалка у Facebook.

Нардеп зазначає, що комітетом "багато чого зробили. Разом із великою групою фахівців запропонували Стратегію розвитку банківської системи на 5 років. Напрацювали законопроекти з розвитку практично усіх секторів фінансового ринку. Подали зміни до законодавства, аби зміцнити систему – про захист прав кредиторів та споживачів фінансових послуг, про посилення відповідальності та прозорості НБУ, про Фонд гарантування вкладів, про кредитний реєстр та багато інших. І раніше фінансові реформи було просувати вкрай важко. Бо владі вони не потрібні. Тепер це буде ще складніше".

Рибалка надалі залишатиметься членом цього комітету.

"Але я не зупиняюся і продовжу працювати звичайним членом комітету", - зазначив нардеп.

Читайте також: Обурений нардеп Мельничук читав власні вірші під час брифінгу
Читайте також: Громадянам найбільшої країни в Європі не варто перейматися, що про них думають сусіди, - нардеп