Події
9 листопада 2017
Україна наростить кількість військових в Афганістані
Наразі в Афганістані присутній обмежений контингент України.
news-image

Україна планує розширити свою участь в операції НАТО "Рішуча підтримка" на території Афганістану, а саме – збільшити контингент своїх військових у цій країні.

Про це розповів представник України в НАТО Вадим Пристайко, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Ми вже схвалили рішення про збільшення нашого контингенту на невелику кількість солдат, але зачекаємо на остаточне визначення нових обсягів допомоги коаліції", – розповів Пристайко.

Він додав, що вирішив не брати слово під час міністерського засідання НАТО, присвяченого афганській операції, оскільки Київ ще не визначив остаточні обсяги своєї участі. а також напрямки, за якими Україна може бути найкориснішою для Альянсу.

"Це можуть бути і військові, і військові тренери, і викладачі. Або ж ми можемо допомогти з підготовкою спеціалістів повітряних сил. Є багато безпекових професій, яких бракує і без яких неможливо завершити операцію", – пояснив дипломат.

Зазначимо, що наразі в Афганістані присутній обмежений контингент України. Чинним указом президента встановлено верхню межу в 30 українських фахівців, що працюють у межах операції "Рішуча підтримка". Фактично в українському контингенті в Афганістані працюють менше 10 людей.

Читайте також: Жебрівський вказав на місця, де на Донбасі дислокуються російські війська
Читайте також: Доба в АТО: 19 обстрілів, один боєць ЗСУ загинув, двоє поранені