Суспільство
10 листопада 2017
Журналісти отримали погрози від представників Віктора Медведчука
Лист від імені Ігоря Кириленка.
news-image

Лист від імені Ігоря Кириленка, адвоката, який захищає інтереси лідера організації "Український вибір", редакція програми отримала за годину до виходу розслідування про Віктора Медведчука. У листі-погрозі він назвав розслідування журналістів щодо перельотів політика до Росії "провокацією" та звинуватив їх у втручанні в приватне життя Віктора Медведчука і його родини.

Редакція програми "Схеми" (спільного проекту Радіо Свобода та каналу "UA:Перший") відкидає звинувачення адвоката Віктора Медведчука, поширені у зв’язку з виходом розслідування "Чорні чоловічки" Віктора Медведчука" і вважає їх такими, що не відповідають дійсності, передає «Є!».

Згідно з чинним законодавством України, збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про Медведчука В.В. можливе тільки за його особистої згоди на це. Отже, провокація журналістів "Радіо Свобода" підпадає під дію статті 182 Кримінального кодексу України ("порушення недоторканності приватного життя"), – йдеться у листі від адвоката.

Також зазначається, що "таке оприлюднення конфіденційних даних буде прямим та свідомим порушенням закону", а "причетні до цього особи понесуть відповідальність, згідно з чинним законодавством України".