Світ
10 листопада 2017
10 листопада - Всесвітній день молоді
Це свято - не лише причина відвідати нічний клуб чи улюблене кафе, але і знайти новий друзів-однодумців, потоваришувати з тими, хто дивиться у тому ж напрямку.
news-image

Молоді люди мають сьогодні ще один привід для святкування, адже в усьому світі сьогодні, 10 листопада, відзначають Всесвітній день молоді, пише «Є!» з посиланням на портал Всім.

Це свято не варто плутати із Міжнародним днем молоді, що припадає на 12 серпня. Зазвичай, 10 листопада відзначають гучно та у веселій компанії. Це свято - не лише причина відвідати нічний клуб чи улюблене кафе, але і знайти новий друзів-однодумців, потоваришувати з тими, хто дивиться у тому ж напрямку.

Цей день з'явився завдяки заснуванню Всесвітньої федерації демократичної молоді у 1945 році. Саме на честь чергової річниці федерації і започаткували свято. У той час 10 листопада завершилася тижнева Всесвітня конференція молоді, яка проходила у Лондоні.

У ній взяли участь представники 63 країн. Прогресивний рух об'єднав 30 мільйонів людей із різних куточків світу. Всесвітня рада молоді стала ініціатором конференції, де порушували питання боротьби з нацизмом. До сьогодні активісти руху вирішують питання, які стосуються миру на планеті, захисту прав та здоров'я молоді, національного волевиявлення та боротьби з расизмом.

У деяких країнах прийнято проводити фестивалі, до яких долучаються, в першу чергу, молодь та студенти. Перший відбувся ще в 1947 році у Празі - він набув всесвітнього масштабу.

Читайте також:У Росії вирішили виселити студентів з гуртожитків перед початком ЧС-2018 з футболу

Читайте також:Футбольна збірна України зіграє з командою Словаччини