Війна
30 січня 2015
По "ДНР" переміщаються "неопізнані" танки, БТРи та автобуси з озброєними людьми - ОБСЄ
news-image

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ повідомляють про пересування танків, бронетехніки, артилерії військової транспортної техніки на підконтрольній "ДНР" частині Донецької області, а також автомобілі з російськими номерами, які ремонтують електропередачі. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 29 січня, оприлюдненому в п'ятницю.

"СММ спостерігає військову техніку і транспортні засоби в різних місцях в Донецькій області. На околиці контрольованої "ДНР" Макіївки (15 км на схід від Донецька), СММ побачила колону з семи бронетранспортерів без розпізнавальних знаків, що прямують на захід у бік міста Донецька, з одним пофарбованим у військовий стиль Уралом без розпізнавальних знаків", - сказано в повідомленні.
Читайте також: В ОБСЄ побоюються, що сепаратисти використовують місію з метою пропаганди

Також спостерігачі бачили на сході від підконтрольного "ДНР" Зугреса (30 км на схід від Донецька) стаціонарні, самохідні гаубиці (122 мм).

"Дві години потому, СММ спостерігала те, що вона прийняла за ті ж гаубиці в 5 кілометрах далі на схід, але вже завантажені на бортовий причеп, який рухається на захід у бік міста Донецька", - наголошується в повідомленні.

Також неподалік Зугреса спостерігачі СММ бачили три цивільних автобуса з людьми у військовій формі, у частини з яких були автомати, які були повернені обличчям на схід. Разом з тим, спостерігачі "не змогли побачити знаки на формі".

"СММ спостерігали 11 танків і одне велике артилерійське знаряддя поблизу підконтрольного "ДНР" с.Тернове", - йдеться у звіті.

Також співробітники Спеціальної моніторингової місії бачили автомобілі з російськими номерними знаками, "чорні пластини з білими буквами", які стояли поруч з людьми, які ремонтували високовольтні лінії електропередач, "що працюють через кордон Російської Федерації".