Світ
31 січня 2015
Новий король роздав мешканцям Саудівської Аравії 30 мільярдів доларів
«Ніяка винагорода не віддасть належне за послуги мого народу».
news-image

Король Саудівської Аравії Салман бін Абдульазіз в честь свого пришестя до влади розпорядився про виплату грошової винагороди держслужбовцям, пенсіонерам і студентам у розмірі двомісячної виплати на загальну суму 30 мільярдів доларів.

Так, король Саудівської Аравії Салман бін Абдульазіз розпорядився про винагороду держслужбовцям, пенсіонерам та учням в розмірі двомісячної виплати, прощення 500 тисячам цивільних в'язнів грошових штрафів до 500 тисяч саудівських ріалів (приблизно 133 тисяч доларів), а також видворення іноземних ув'язнених з країни, з подальшою забороною на в'їзд до королівства, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на Агентство Анадолу.

Цим же указом короля виділено 20 мільярдів доларів на будівництво нових споруд по забезпеченню населення електроенергією та питною водою.

Читайте також: Мішель Обама образила аравійців своїм вбранням на похоронах

Салман бін Абдульазіз виділив всім літературним клубам, зареєстрованим в країні, а також клубам суперліги футбольного чемпіонату Саудівської Аравії по 10 мільйонів ріалів, командам першої ліги - по 5 мільйонів ріалів, а всім іншим клубам - по 2 мільйони саудівських ріалів.

Салман бін Абдульазіз, виділивши винагороду в розмірі двомісячної виплати всім категоріям громадян, які отримують соціальні допомоги громадянам з обмеженими можливостями, наказав Міністерству соціального захисту виділити зареєстрованим благодійним фондам 2 мільярди ріалів, Асоціації кооперативів солідарності - 200 мільйонів ріалів, а всім зареєстрованим об'єднанням профспілок - по 10 мільйонів ріалів.

Читайте також: Ціни на нафту знову падають після заяви нового короля Саудівської Аравії

У своєму акаунті в Твіттері новий король Саудівської Аравії написав повідомлення, в якому попросив у Аллаха допомоги для служіння релігії і батьківщині.

Він також підкреслив, що ніяка винагорода не віддасть належне за послуги його народу. Цей твіт короля за дві години було ретвитнуто 175 тисяч разів.