Події
13 листопада 2017
У Києві страйкують працівники моргу через відсутність гарячої води та опалення (відео)
У моргу припинили проводити розтини і видавати тіла загиблих до відновлення опалення.
news-image

У Києві працівники одного з моргів влаштували страйк, бо більше не можуть витримувати холод, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

На вулиці Оранжерейній ще з літа немає гарячої води та досі не увімкнули опалення. Керівництво скаржиться, що захворіла уже третина персоналу, і люди повстали проти таких умов.

У моргу припинили проводити розтини і видавати тіла загиблих до відновлення опалення. Батареї в залі, де мають працювати патологоанатоми, холодні, попри початок опалювального сезону. 

У приміщенні, яке морг винаймає в сусідньої медичної Академії післядипломної освіти, теж холодно. Коридорами прогулюються студенти і викладачі в куртках і шубах, і тільки проректор сидить у себе в кабінеті в костюмі.

Трактор аварійної бригади "Київенерго" розкопав яму за 200 метрів від будівлі Академії і виявив, що з труби теплоносія витікає струмок. За словами робітників, заварювати чи затикати немає сенсу, адже потрібна нова труба. Водночас коли її привезуть, а в морзі, відповідно, з’явиться опалення - питання філософське.

Тим часом від страйку страждають також і прості українці, які не можуть отримати ні тіла, ні довідки про смерть рідних та близьких, тож змушені переносити час поховання. 

Читайте також: У центрі Києва обмежать рух у зв'язку з проведенням заходів до річниці Євромайдану
Читайте також: Водії автівок із єврономерами вийшли на мітинг у Чернівцях: висунуто вимоги