Спорт
14 листопада 2017
Легендарний голкіпер розплакався, оголошуючи про завершення кар'єри у збірній Італії (відео)
Буффон оголосив, що йде з національної команди після невиходу команди на чемпіонат світу-2018.
news-image
Славетний воротар Джанлуїджі Буффон не стримав сліз, оголошуючи про завершення кар'єри у збірній Італії.

Буффон оголосив, що йде з національної команди після невиходу команди на чемпіонат світу-2018, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

13 листопада збірна Італії в Мілані зіграла внічию 0:0 з командою Швеції в стиковому матчі за путівку на чемпіонат світу-2018 і вперше за 60 років залишилася за бортом фінального турніру.

"Шкода, що моя остання офіційна гра співпала з невиходом команди на чемпіонат світу, це сумно", - сказав Буффон, який під час інтерв'ю не зміг стримати сліз.

Крім Буффона кар'єру в збірній завершують півзахисник Даніеле Де Россі та захисники Андреа Барцальї і Джорджо К'єлліні.

У березні 2017 року 39-річний Буффон зіграв свій 1000-й матч у зустрічі збірної Італії з командою Албанії у відбірковому турнірі чемпіонату світу-2018.
 
Він є рекордсменом для європейських футболістів по іграх за національну збірну - зараз в активі італійця 175 матчів. У складі "Ювентуса" Буффон є 10-разовим чемпіоном Італії.
 
 
Разом з національною командою він став чемпіоном світу-2006 і віце-чемпіоном Європи-2012.Крім збірної Швеції у стикових матчах право зіграти на чемпіонаті світу здобули команди Хорватії та Швейцарії.Хорватія була суперником збірної України по відбірковій групі.Сьогодні останнього володаря путівки на ЧС-2018 від Європи визначать збірні Ірландії та Данії, які зіграли у першому матчі внічию 0:0.