Події
14 листопада 2017
Скандал із НАЗК: агентство відкидає звинувачення екс-працівниці й готує позов
У НАЗК наголосили, що поширена екс-чиновницею інформація є особистою атакою на Корчак та колектив агентства.
news-image

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявляють про недостовірність інформації, оприлюдненої екс-керівником департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Ганною Соломатіною на брифінгу у вівторок. Про це йдеться у заяві НАЗК, передає «Є!»

"У зв’язку з цим Національне агентство найближчим часом направить до суду позовну заяву з вимогою спростування оприлюдненої сьогодні, 14 листопада 2017 року, недостовірної інформації. Позовна заява буде подана до суду відповідного району м. Києва за місцем реєстрації відповідача", - йдеться у заяві.

У НАЗК наголосили, що поширена екс-чиновницею інформація, яка не містить "конкретних фактів", є особистою атакою на Корчак, членів та колектив Національного агентства та спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні.

"В рамках відкритого Національним антикорупційним бюро України кримінального провадження за матеріалами колишнього керівника Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Національне агентство готове до співпраці та зацікавлене в отриманні об’єктивного та неупередженого результату. У зв’язку з великим суспільним інтересом до спільної роботи антикорупційних органів Національне агентство звертається до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для забезпечення належного процесуального керівництва", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 14 листопада колишній керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій. Відповідні документи були надані Національному антикорупційному бюро України.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Transparency International Україна закликала уряд відсторонити голову НАЗК Наталію Корчак від виконання обов'язків на час розслідування щодо зловживання нею службовим становищем.