Україна
15 листопада 2017
Прем'єр Угорщини підтвердив, що блокуватиме зближення України з ЄС та НАТО
Заява угорського прем’єра прозвучала після того, як стало відомо, що Будапешт підтвердив свої погрози щодо блокування ініціатив України в НАТО.
news-image

Уряд Угорщини не відступиться від намірів блокувати інтеграцію України в  ЄС і НАТО, якщо Київ не піде на зміну закону про освіту.

Про це заявив прем’єр Угорщини Віктор Орбан, текст виступу якого оприлюднений на сайті угорського уряду 14 листопада, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

"Я хотів би запевнити закарпатських угорців, що незалежно від того, куди подме вітер, угорський уряд не відступиться від своєї позиції. Ми будемо рішуче її відстоювати не тільки тут чи в Києві, а й у ЄС. А якщо ви слідкуєте за останніми подіями – в тому числі в НАТО і ЄС – ви можете побачити ознаки принципових дій угорських дипломатів", - заявив прем’єр Угорщини.

Заява угорського прем’єра прозвучала після того, як стало відомо, що Будапешт підтвердив свої погрози щодо блокування ініціатив України в НАТО.

Орбан також підтвердив позицію, направлену на блокування зближення України з ЄС і НАТО, яка досі звучала лише від глави МЗС Угорщини Петера Сіярто.

За словами прем’єра Угорщини, на сьогодні можливість України приєднатися до ЄС виглядає обмежено.

"Вона хоче рухатися в бік до ЄС, а відтак очікує чогось з боку ЄС. Правда полягає в тому, що очікуючи чогось від ЄС, вона має прийняти певні базові норми спільноти", - заявив Орбан, назвавши серед фундаментальних норм ЄС вимогу не понижувати рівень прав національних меншин.
"Ми не приймаємо жодних дебатів, відповідає чи ні новий український закон існуючим чи гіпотетичним європейським нормам. Нас ці дебати не обходять, бо ЄС не розробив стандарти, які пропонують набір об’єктивних критеріїв", - наголосив Орбан.

Нещодавно прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що позитивне рішення Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту не зніме претензій Будапешта до Києва.

Читайте також:У НАТО заявили, що безпека країн-членів Альянсу пов'язана з ситуацією в Україні