Суспільство
15 листопада 2017
В Раді пропонують збільшити штрафи водіям
За перевищення максимально допустимої швидкості в населених пунктах, яка складає 50 км/год, пропонується штраф в 3 400 гривень.
news-image

У Верховній Раді зареєстрували законопроект Кабінету міністрів, який передбачає значне збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху. Документ опублікували на сайті парламенту, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.  

Так, за перевищення максимально допустимої швидкості в населених пунктах, яка складає 50 км/год, пропонується штраф в 3 400 гривень, не 510 гривень, як раніше.

Якщо водій потрапив у ДТП і залишив місце пригоди, його штраф збільшиться з 255 до 3 400 гривень. Альтернативою такому покаранню визначається позбавлення права водіння на 6 місяців.

За водіння особами, що не мають водійського посвідчення, пропонують збільшити штраф з 510 до 10 200 гривень. Якщо людина протягом року вчинить це порушення ще раз, з неї вже стягнуть 40 800 гривень.

За ДТП у стані алкогольного сп'яніння, яке спричинило смерть особи або заподіяло тяжкі тілесні ушкодження уряд пропонує карати позбавленням волі на строк від 4 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Якщо така аварія спричинила загибель кількох осіб - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Читайте також:Після смертельної ДТП із Зайцевою у МВС зважились на важливі зміни