Суспільство
16 листопада 2017
Путін подарував президенту Вірменії Саргсяну картину з демоном
В 1995 році цю роботу було вкрадено.
news-image

Президент Росії Володимир Путін зробив вельми неоднозначний подарунок своєму вірменському колезі Сержу Саргсяну.

Як повідомляє інформаційна агенція "РИА Новости", господар Кремля подарував акварель Михайла Врубеля "Ангел з душею Тамари та Демон", передає «Є!». Цю картину художник намалював як ілюстрацію до поеми Михайла Лермонтова "Демон".

Зауважимо, що в 1995 році цю роботу було вкрадено, щоправда згодом її вдалося знайти та відреставрувати – загалом роботи щодо відновлення зайняли близько 7 місяців.

Крім того, свого часу ця картина входила в колекцію професора Арама Абрамяна, на основі якої було засновано музей російського мистецтва в Єревані, що називають "маленькою Третьяковкою".

Я радий сьогодні передати картину Михайла Врубеля. Її було написано в 1891 році, вона входить до знаменитої серії ілюстрацій до поеми Михайла Лермонтова "Демон". Це полотно має складну, драматичну історію. Понад 20 років тому в 1995 році її було викрадено з музею російського мистецтва в Єревані. Минулого ж року картину знайшли, – підкреслив Путін.

Додамо, що урочиста передача картини відбулася у Третьяковській галереї, куди голови Росії та Вірменії завітали після офіційних переговорів.