Війна
20 листопада 2017
Доба в АТО: бойовики застосовували танки і артилерію, є поранений боєць ЗСУ
Ситуація у районі проведення АТО залишається складною.
news-image

Пораненого українського військовослужбовця доставили до медичної установи, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Ситуація у районі проведення АТО залишається складною. На різних ділянках лінії зіткнення російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати Мінські домовленості застосовуючи артилерію, танкове озброєння та міномети.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, минула доба відзначилася ускладненням обстановки на луганському напрямку.

«Тут, ще за дня, ворог вів вогонь із озброєння танка, БМП, 120-ти і 82-мм мінометів та гранатометів у районі Троїцького. Уже за темної пори доби противник випустив 20 снарядів калібру 152-мм по оборонних укріпленнях біля Причепилівки, а з 82-мм мінометів вів вогонь по оборонцях Новоолександрівки та Луганського», - йдеться у повідомленні.

На цьому ж напрямку противник активно застосовував і піхотне озброєння. Захисників Луганського російські найманці неодноразово обстрілювали з озброєння БМП, а опорні пункти біля Станиці Луганської, Світлодарська, Новотошківського, Кримського, Новолуганського і Богуславська незаконні збройні формування обстрілювали здебільшого із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На донецькому напрямку, у вечірню пору, епіцентр збройної нестабільності перемістився з Приазов’я у передмістя Авдіївки. Загарбники з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали декілька ділянок на підступах до цього прифронтового міста та у районі Кам’янки.

Загалом за минулу добу по усій лінії зіткнення ворог здійснив 26 прицільних обстрілів позицій Збройних мил України.

«У 16-ти випадках наші військовослужбовці придушували вогневу активність окупантів із зброї не забороненої Мінськими домовленостями. У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець сил АТО отримав бойову травму. Він доставлений до військово-медичної установи», - резюмували у штабі АТО.

Нагадаємо, від опівночі до 18:00 неділі російсько-окупаційні війська 10 разів порушили перемир’я

У суботу противник провів 30 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України по усій лінії зіткнення. Четверо українських військовослужбовців зазнали поранень внаслідок обстрілів з боку бойовиків.

Читайте також:На фронті зросла кількість обстрілів: серед українських воїнів багато поранених