Політика
20 листопада 2017
Супровід Порошенка із 28 осіб на Генасамблею ООН обійшовся в 3,5 мільйони
Троє із них – посол у США Валерій Чалий, постійний представник при ООН Володимир Єльченко та генконсул у Нью-Йорку Ігор Сибіга – постійно перебувають у Сполучених Штатах, решта ж 28 учасників відбули на засідання Генасамблеї із України.
news-image

Президента Петра Порошенка під час робочого візиту до США 17-22 вересня супроводжувала делегація із 31 особи (без урахування особистої охорони).

Про це йдеться у відповіді Адміністрації президента на запит "Українських Новин", повідомляє «Є!».

Троє із них – посол у США Валерій Чалий, постійний представник при ООН Володимир Єльченко та генконсул у Нью-Йорку Ігор Сибіга – постійно перебувають у Сполучених Штатах, решта ж 28 учасників відбули на засідання Генасамблеї із України.

Так, до складу офіційної делегації крім Чалого та Єльченка увійшли ще 10 осіб. Зокрема, дружина президента Марина Порошенко, глава АП Ігор Райнін, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, міністри Павло Клімкін та Олександр Данилюк.

Серед тих, хто супроводжував Порошенка під час поїздки, його прес-секретар Святослав Цеголко та начальник особистої охорони Юрій Федоров.

Як зазначили в АП, витрати на відрядження членів офіційної делегації та супроводжуючих осіб (з урахуванням проживання) склали 3,49 млн гривень.

Водночас у президентській адміністрації не надали даних про вартість перельоту, аргументувавши це тим, що авіаперевезення в США не виокремлювали із загальної суми авіаперевезень глави держави ДАП "Україна".

Читайте також:Ірина Луценко стала переможницею Всеукраїнської премії «Жінка III тисячоліття»