Україна
21 листопада 2017
У Білому Домі підтримують надання летальної зброї Україні
Уся велика підготовча робота проведена. Залишається рішення президента США, який має в для цього і кошти, і політичні поради.
news-image

Посол України в США Валерій Чалий підтвердив, що Рада національної безпеки США займає позицію на підтримку надання Україні американської летальної зброї оборонного характеру.

Так він прокоментував публікацію в американських ЗМІ про те, що РНБ рекомендувала президенту Трампу ухвалити таке рішення, повідомляє «Є!» з посиланням на "Укрінформ".

"Всі мої контакти й попередні зустрічі в Раді національної безпеки підтверджують, що в РНБ є підтримка України не тільки загальна, але й стосовно надання оборонних озброєнь", – зазначив посол.

Водночас він зауважив, що президент США все ж має прийняти власне рішення.

"Зараз розглядається новий законопроект про виділення коштів по лінії Пентагону, і в цьому документі є $ 300 млн для України, в тому числі на летальну зброю оборонного характеру – до $ 50 млн. Палата представників і Сенат проголосували, очікується підпис президента Сполучених Штатів", – нагадав дипломат.

Крім того, підкреслив він, усі поради президенту щодо такого роду озброєнь прийняті і Пентагоном, і Державним департаментом.

"Уся велика підготовча робота проведена. Залишається рішення президента США, який має в для цього і кошти, і політичні поради", – зазначив Чалий.

Читайте також:Доба в АТО: 17 обстрілів, один боєць ЗСУ загинув