Події
21 листопада 2017
Теракт у Нігерії: щонайменше 50 загиблих внаслідок вибуху в мечеті
Підліток-самогубця підірвав на собі пояс шахіда у мечеті під час ранкової молитви. Десятки осіб отримали поранення та були доставлені у місцеві шпиталі.
news-image

Вибух пролунав у мечеті міста Мубі на північному сході Нігерії. Пояс шахіда підірвав на собі під час ранкової молитви підліток-самогубця.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на DW.

Щонайменше 50 осіб загинули у місті Мубі на північному сході Нігерії внаслідок терористичного акту у вівторок, 21 листопада. Як повідомляють інформаційні агентства з посиланням на нігерійську поліцію, підліток-самогубця підірвав на собі пояс шахіда у мечеті під час ранкової молитви. Десятки осіб отримали поранення та були доставлені у місцеві шпиталі.

Поки що жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт, проте схожі теракти в цьому регіоні неодноразово організовувало ісламістське угруповання "Боко Харам", яке пов'язане з "Ісламською державою". Місто Мубі перебувало під контролем ісламістів у 2014 році, проте на початку 2015 року нігерійські військові відновили свій контроль над цією місцевістю. 

Нагадаємо, що бойовики "Боко Харам" з 2009 року ведуть терористичну діяльність на північному сході Нігерії, а також у сусідніх Чаді, Нігері та Камеруні. Їхніми жертвами за цей час стали десятки тисяч людей, приблизно 2,5 мільйона осіб стали біженцями.

Читайте також:У Бразилії поліцейський з дитиною на руках застрелив грабіжників аптеки (відео)