Світ
21 листопада 2017
20 тисяч євро за людину: швейцарське село заплатить тим, хто туди переїде
Сім'ї, які вирішать придбати або побудувати будинок у селі, зможуть отримати 25 000 франків (21,4 тисячі євро) на одного дорослого та 10 тисяч франків (8500 євро) на одну дитину.
news-image

Мешканці невеликого села Альбінен на південному заході Швейцарії пропонують гроші кожній родині, яка захоче туди переїхати. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.  

Таку пропозицію висунули через те, що останні роки кількість жителів села Альбінен над долиною Рони на висоті 1300 метрів над рівнем моря постійно зменшується.

Три родини нещодавно залишили село, а втрата восьми учнів означала закриття місцевої школи. Багато будинків у селі використовуються тільки для відпочинку.

Повідомляється, що в селі на сьогодні живуть 240 жителів, серед них - двоє дітей початкового шкільного віку та п'ять дітей середнього шкільного віку, які їздять на навчання за 20 кілометрів.

Ініціативна група виступила з пропозицію до муніципалітету про фінансове заохочення нових жителів. Більше половини жителів села підтримали пропозицію і тепер за неї мають проголосувати 30 листопада.

Сім'ї, які вирішать придбати або побудувати будинок у селі, зможуть отримати 25 000 франків (21,4  тисячі євро) на одного дорослого та 10 тисяч франків (8500 євро) на одну дитину. Таким чином, родина з чотирьох осіб може отримати 70 000 франків (60 тисяч євро).

Для отримання цих грошей є певні умови. Нові жителі повинні бути молодшими 45 років і мають взяти на себе зобов’язання проживати в селі щонайменше 10 років. Також будинки, які вони купують або будують, мають коштувати як мінімум 200 тисяч франків (171 тисяча євро), і вони повинні бути їх основним місцем проживання. 

Читайте також:Екс-мер Нью-Йорка Джуліані похвалив Кличка за значні позитивні зміни, які за нього зазнав Київ

Читайте також:Гімнастка Ганна Різатдінова народила дитину