Події
21 листопада 2017
«Шпигунів немає, міністр відсторонений»: Плотницкий озвучив свою версію того, що відбувається в Луганську
Заяви "голови" "ЛНР" та "міністра" "ЛНР" суперечать одна одній.
news-image

Ватажок незаконного збройного формування "ЛНР" Ігор Плотницький заявляє, що ситуація в Луганську "знаходиться під його контролем і найближчим часом буде повністю вирішена". Про це повідомляє 21 листопада сайт Плотницького, передає «Є!»

"Сьогодні в центрі Луганська жителі міста могли бачити велику кількість людей у ​​військовій формі, які заявляють, що беруть участь в навчаннях за наказом керівництва Міністерства внутрішніх справ ЛНР", - пише він.

Ватажок "ЛНР" підтверджує, що ситуація пов'язана з відстороненням Ігоря Корнета від "посади міністра внутрішніх справ" в зв'язку з порушенням кримінальної справи.

"Події сьогоднішнього дня в черговий раз довели, що рішення було прийнято вірне. Спроби певних структур Міністерства внутрішніх справ у такий спосіб оскаржити рішення суду перейшли всі межі допустимого", – заявляє Плотницкий.

Також він назвав безпідставною заяву Ігоря Корнета про те, що той залишається на посаді міністра "МВС" та про "викриття мережі українських шпигунів", серед яких - кілька посадовців "ЛНР",

"Запевняю, що заява Корнета І.А. не має ніяких підстав і юридичної сили. Ще від учора Корнет І.А. законно відсторонений від займаної посади: є рішення суду, клопотання від відповідного комітету Народної Ради. Більш того, призначено нового і. о. Міністра внутрішніх справ ЛНР.

В даний час слідство ведеться, але по іншій справі і з іншими фігурантами. Підстав для арешту Анастасії Шуркаєвої, Ірини Тейцман і Євгена Селіверстова ніяких немає, і розпоряджень подібного роду призначений і. о. міністра внутрішніх справ ЛНР не давав", - сказав Плотницький.


"Зі свого боку, хочу запевнити, що ситуація знаходиться під контролем керівництва "ЛНР" і найближчим часом буде повністю вирішена", – зазначає ватажок бойовиків.
"..можу з упевненістю сказати, що спроби певних осіб затриматися при владі ціною дестабілізації обстановки всередині держави марні, і найближчим часом будуть повністю нейтралізовані", – запевнив він.

Як повідомляла «Є!», напередодні Ігор Плотницкий відсторонив Корнета від "посади" у зв'язку з порушенням кримінальної справи, однак той спростовує свою відставку. Корнет також заявив про затримання на окупованій частині Луганської області українських диверсантів.

Читайте також: В «МВД ЛНР» заявили, що впіймали «українських шпигунів», серед яких - директор телеканалу (відео)