Економіка та бізнес
21 листопада 2017
Косюк хоче придбати 5 заводів у Європі
Група компаній Косюка отримала з бюджету аграрні дотації на суму 1,25 мільярда гривень.
news-image

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" розглядає  кілька варіантів придбання заводів у Європі. Про це заявив під час прес-конференції власник компанії Юрій Косюк, повідомляє AgroPolit.com. передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

Бізнесмен  додав, що  в планах МХП — придбання не лише одного, а й кількох заводів у ЄС.

"Ми будемо докуповувати. Так, категорично. І не тільки один. Можливо 5", — заявив Косюк.

В фокусі можливого придбання виробництва — кілька країн.

"Не потрібно "вдарятися" тільки у Польщу. А що із заводом у Франції, у Німеччині, який ми зараз дивимося, і в Англії?... Вони всі у переговорному процесі", — пояснив він.

При цьому, за словами  бізнесмена, глобальна експортна ставка саме на Європу для агрохолдингу не є ключовою.

"Не можна концентруватися тільки на ЄС. Він гарний споживач, великий. Але ми хочемо трішки диверсифікувати поставки продукції та ринки", - сказав Косюк.
"Тому активно дивимося на Африку, Близький Схід і Азію. Ніби вже пішли поступки, щоб ми змогли експортувати до Китаю не лише лапи, а й інші частини птиці й тушку загалом. Адже Китай нарешті зняв обмеження на поставки птиці через курячий грип", — пояснив власник МХП.

Нагадаємо, у січні-вересні 2017 року група компаній "Миронівського хлібопродукту" отримала з бюджету аграрні дотації на суму 1,25 мільярда гривень.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками компанії, "МХП" займає 55% вітчизняного ринку курятини.

У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили 3,5 млн доларів. У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб'ютором заснувала м'ясопереробний завод в Словаччині. Обсяг інвестицій - близько 3 млн доларів.

Як відомо, 17 серпня Миронівський хлібопродукт опублікував звіт про фінансові результати за перше півріччя 2017 року, згідно з яким 58% виручки компанії становив експорт.

Чистий прибуток компанії становив 210 млн дол, що дозволило в 2017 році компанії виплатити власникам 78 млн дол дивідендів.

Читайте також: Невістка Порошенка разом з олігархом Косюком зайнялись аграрними інноваціями