Події
22 листопада 2017
В Луганську – розборки між російськими спецслужбами
Павло Клімкін наголошує, що нинішня ситуація в Луганську підтверджує російський вплив на незаконні збройні формування на українському Донбасі.
news-image

Міністр зовнішніх справ Павло Клімкін наголошує, що нинішня ситуація в Луганську підтверджує російський вплив на незаконні збройні формування на українському Донбасі, пише «Є!» з посиланням на УП.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів перед засіданням Кабміну 22 листопада.

"Це не тільки внутрішні розборки там всередині між бандами, це також розборки між відповідними російськими спецслужбами. І це чітко доводить, що саме Росія там всім рулить. Це ще один аргумент для міжнародного співтовариства", – сказав міністр.

 

Однак ми враховуємо, що можуть бути і провокації, і свідомі обстріли і загроза цивільному населенню, тобто “ українським громадянам, які там страждають від окупації", – зазначив Клімкін.

За його словами, на засіданні воєнного комітету 21 листопада відбулась дуже серйозна дискусія щодо можливого розвитку подій, щодо взаємодії з міжнародними партнерами.

Зокрема обговорювалося питання безпеки місії ОБСЄ, бо ця ситуація може бути використана для обмеження її роботи, маніпулювання зі зброєю тощо.

Клімкін водночас зазначив, що розголошувати рішення, прийняті на воєнному комітеті, не має права.