Події
22 листопада 2017
Резервні сили приведені у бойову готовність через загострення на Луганщині, — Міноборони
Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області, Петро Порошенко скликав позачергове засідання воєнного кабінету РНБО.
news-image

У зв’язку з подіями в окупованому Луганську та на лінії розмежування Збройні сили України приведені у стан постійної бойової готовності, також приведені у бойову готовність резервні сили.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

«Завдяки бойовій активності окупантів на передовій, на лінії розмежування наші підрозділи перебувають у стані постійної бойової готовності. Спостерігають за ситуацією. Зараз ми більше уваги приділяємо ситуації, яка відбув у Луганську і навколо міста…далі підвищувати готовність нема куди. Також приведені у готовність наші резервні сили, сили, які перебувають у місцях відведення техніки, згідно з Мінським угодами», — сказав він.

За словами Лисенка, через загострення ситуації в окремих районах Луганської області, Петро Порошенко скликав позачергове засідання воєнного кабінету РНБО. Президент доручив Спільному центру з контролю і координації вогню активізувати взаємодію. З місією ОБСЄ для інформування західних союзників.

«Якщо ситуація буде загострюватись, ми зробимо все, щоб ворог не просунувся вперед», — наголосив речник Міноборони.

Він підтвердив, що були зафіксовані колони військової техніки, яка рухалася у напрямку Луганська.

«Були зафіксовані колони військової техніки, бронетранспортери. Інформація про танки, які нібито заходили, не підтвердилася. Справа в тому, що в Луганську і поряд – там і так достатньо цієї техніки. Ми спостерігаємо за ситуацією, здійснюється розвідка, у тому числі і повітряна», — додав Лисенко.

Читайте також:У Луганську штурмували будівлю «Генпрокуратури» «ЛНР», - ЗМІ