Події
22 листопада 2017
Кабмін змінив правила оренди державного майна
Про це повідомив виконуючий обов'язки голови ФДМУ Віталій Трубаров.
news-image

Кабінет міністрів підтримав ініціативу Фонду державного майна щодо посилення боротьби з недобросовісними переможцями конкурсів з оренди держмайна.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови ФДМУ Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

"Тепер всі компанії, які беруть участь в конкурсі на право оренди мають вносити авансовий платіж в розмірі не менше шести місячних орендних плат. Цей платіж повертається всім, окрім переможця", - написав він.
"Таким чином, компанії, які прийшли з наміром зірвати конкурс, тобто формально перемогти, а потім відмовитися від підписання договору втратять авансовий платіж", - повідомив Трубаров.

Він зазначив, що раніше на конкурс приходили компанії, із завданням "вибити" реального орендаря, зірвати конкурс і змусити Фонд проводити конкурсні процедури заново.

"Тепер такі "ігри" коштуватимуть дорого і в конкурсах перемагатимуть лише ті компанії, котрі мають реальний намір підписувати договори оренди", - додав Трубаров.

Читайте також: У МОЗ розповіли, кому з українців доведеться платити за візит до лікаря
Читайте також: Українці в 2018 році можуть почати платити комуналку за своїх сусідів