Події
23 листопада 2017
Молдова не пустила делегацію РФ, що летіла на проплачений Москвою форум (відео)
Прикордонники зазначили, що росіяни не змогли пояснити причину свого візиту в країну.
news-image

Прикордонники Молдови не пустили у країну російську делегацію, яка приїхала на форум ділового співробітництва "Москва-Бєльці-Молдова", що був профінансований Москвою. Про це повідомив мер міста Бєльці та лідер "Нашої партії" Ренато Усатий, повідомляє видання ZDG.md, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Всі знають про співробітництво між примерією міста Бєльці з містами з різних країн. Я підписав угоду про співпрацю з Нижнім Новгородом, Санкт-Петербургом, Москвою. Уряд Москви вийшов з ініціативою власним коштом (всі знають положення нашого молдавського бюджету) провести форум ділового співробітництва в Бєльцях. У делегації присутні чиновники з уряду Москви, мало приїхати близько десяти чоловік", - заявив Усатий.
"Я зараз же зв'яжуся з ними, зв'яжуся з російським посольством, зв'яжуся з МЗС, але це вже насправді просто свавілля", - зазначив він.
"Не Додон вирішує, кому в'їжджати в Молдову, а кому не в'їжджати. Це вирішує банда", - заявив віце-голова "Нашої партії" Дмитро Чубашенко.

Представник прес-служби прикордонної поліції Республіки Молдова Раїса Новіцкі в коментарі для ZdG повідомила, що цього ранку десятьом громадянам Російської Федерації не дозволили в'їхати в Республіку Молдова в зв'язку з тим, що вони не змогли пояснити причину свого візиту в країну.

"У прикордонній поліції не було інформації про те, що це була офіційна делегація. У той же час делегація не змогла надати документи, які б підтверджували, що вони братимуть участь у форумі", - повідомила представник прес-служби.
Читайте також: Курс валют на 23 листопада