Події
23 листопада 2017
Після затримання ФСБ померла 82-річна кримська татарка Веджіє Кашка
Жінці стало погано, коли її хотіли заарештувати.
news-image

В окупованому Сімферополі у Криму ветеран кримськотатарського руху Веджіє Кашка померла після того, як її спробували затримати силовики ФСБ. Про це повідомляє заступник генерального директора у ATR у Facebook Фадер Муджабаєв, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Вони дісталися до наших старих. Тільки що окупантами у Криму вбита 82-річна кримська татарка — Веджіє Кашка. Її хотіли заарештувати, їй стало погано, і її серце не витримало. Веджіє ханим — ветеран і одна із символів кримськотатарського національного руху за повернення на батьківщину. Російські нацисти, вбивці, будьте ви прокляті, прийде час, і вам воздасться за все. Вічна пам'ять нашому національному герою. Неможливо втриматися від сліз", - написав Муджабаєв.

Як повідомлялося, сьогодні в окупованому Криму відбувся ряд одночасних обшуків і затримань кримських татар. Під час рейдів силовиків ФСБ були затримані Бекір Дегерменджи, Асан Чапух , Казім Аметов і Веджіє Кашка. Під час затримання жінці стало зле і її забрала швидка допомога в лікарні.