Події
23 листопада 2017
Справа патрульного Олійника зрушила з місця: обрано присяжних
На наступному судовому засіданні, яке заплановано на 16 січня 2018 року, прокурор почне зачитувати обвинувальний акт.
news-image

Голосіївський районний суд Києва обрав склад суду присяжних, який розглядатиме обвинувальний акт відносно співробітника столичного управління патрульної поліції Сергія Олійника. Про це інформує 23 листопада прес-служба прокуратури міста Києва, передає «Є!» із посиланням на УП.

До складу суд присяжних увійшли двоє професійних суддів, троє основних присяжних та двоє запасних. Запасні присяжні будуть долучені до розгляду справи у разі неможливості когось із основного складу виконувати обов'язки.

Крім того, під час нинішнього засідання суд присяжних задовольнив клопотання державного обвинувача та застосував відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на 2 місяці, поклавши на нього додаткові процесуальні обов’язки.

На наступному судовому засіданні, яке заплановано на 16 січня 2018 року, прокурор почне зачитувати обвинувальний акт.

Як відомо, 7 лютого 2016 року у Києві співробітник Управління патрульної поліції в м. Києві Сергій Олійник під час переслідування автомобіля БМВ смертельно поранив з табельної зброї 17-річного пасажира цієї автівки.

Переслідування порушників тривало більше 30 хв.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

Трьох хлопців-порушників затримали, вони перебували у нетверезому стані.

Водія BMW Ростислава Храпачевського, підозрюваного в опорі поліції, Голосіївський райсуд Києва 1 березня 2016 року випустив із-під варти під особисте зобов'язання.

Читайте також: Скандальна справа київського патрульного: поліцейський Олійник повернувся на роботу