Події
23 листопада 2017
НБУ ввів в обіг монету до 100-річчя з початку формування ЗСУ
На аверсі монети у центрі розміщено стилізовану композицію.
news-image

Національний банк України ввів в обіг пам'ятну монету номіналом 5 гривень на честь 100-річчя з часу утворення Першого українського полку імені Богдана Хмельницького та початку формування українських збройних сил. Про це повідомляє Музей грошей НБУ, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"Національний банк України 23 листопада 2017 року вводить в обіг пам’ятну монету “100 років з часу утворення Першого українського полку імені Богдана Хмельницького та початку формування українських збройних сил” номіналом 5 гривень, присвячену утворенню першої української військової частини, сформованої на добровольчих засадах", - йдеться у повідомленні.

На аверсі монети у центрі розміщено стилізовану композицію, витриману у стилістиці українського авангарду початку ХХ століття – вояки в одностроях різних військових формувань часів Української революції, один з яких тримає прапор.

Знамена перших українських військових формувань зображено на реверсі монети: стяг Першого Українського козацького полку імені Богдана Хмельницького, історичні прапори Українського Державного флоту, Українського Запорізького полку, сформованого у Москві з вояків-українців.

Унизу розміщено прапор сучасних Збройних Сил України.

Читайте також: У Євпаторії на пляжі перехожий випадково натрапив на стародавнє поховання (фото)
Читайте також: Президент зустрівся із Енн Епплбаум, автором книг-досліджень про ГУЛАГ і Голодомор в Україні (фото)