Війна
24 листопада 2017
Бренд Gloria Jeans фінансує бойовиків самоназваної «ЛНР», — СБУ
Gloria Jeans — російська компанія, яка шиє свою продукцію зокрема і в Луганську — понад 10 років на потужностях колишньої фабрики «Стиль».
news-image

Служба безпеки України повідомила про викриття відомого виробника одягу Gloria Jeans на фінансуванні терористичної організації «ЛНР»

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

«Правоохоронці встановили, що ділки організували виробництво продукції на тимчасово непідконтрольній українською владою території Луганської області. Виготовлений товар реалізовувався у мережі фірмових магазинів по всій території Україні. За інформацією спецслужби, ділки сплачували «податки» до так званих державних органів «ЛНР», гроші використовувалися, зокрема на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків», — заявили у службі.

Слідчі провели низку обшуків в офісах та складських приміщеннях комерсантів у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

«Аналіз вилучених матеріалів та документів підтверджує факт виробництва продукції саме на виробничих потужностях, розміщених на тимчасово окупованій території Луганщини. Співробітники спецслужби встановили, що надалі товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Російської Федерації», — додали в СБУ.

В СБУ додали, що виробники одягу підробляли документи щодо виготовлення продукції нібито на території РФ та інших країн і на їх підставі ввозили товар через митний кордон України для реалізації.

У повідомленні СБУ прямо не говориться, що обшуки проводили на складах Gloria Jeans, однак на опублікованих спецслужбою фото на пакеті частково видно логотип цього бренду. 

Gloria Jeans — російська компанія, яка шиє свою продукцію зокрема і в Луганську — понад 10 років на потужностях колишньої фабрики «Стиль». Продукція ще до окупації відправлялася і в Росію, і по Україні. І там і там магазини працюють і сьогодні.

Глава ради директорів і засновник компанії Володимир Мельников не приховував співпраці з ватажками «ЛНР». 

Раніше на Луганщині затримали головного бухгалтера підприємства, яке фінансувало бойовиків. 

Читайте також:Сайт Плотницького більше недоступний

Читайте також:За минулу добу в АТО загинули 5 українських воїнів (відео)