Події
24 листопада 2017
33-річний мешканець Кіровського залишився на окупованій території, щоб «берегти» квартиру, але загинув від рук злочинців
Не маючи доступу на окуповану територію, поліцейські дистанційно розшукали тіло зниклого безвісти чоловіка.
news-image

Поліцейські Донеччини, не маючи доступу на тимчасово окуповану територію, за місяць дистанційно розшукалиїї зниклого безвісти чоловіка, закатованого та вбитого невідомими. Завдяки цьому рідні змогли знайти та поховати тіло чоловіка, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Донецької області.

Родину розділила війна – в 2015 році, у розпал боїв, мати та дружина 33-річного мешканця Кіровського разом з маленькими дітьми виїхали до Запорізької області. А голова сім’ї залишився берегти квартиру від мародерів.

"Останній раз 59-річна мати бачила хлопця, коли провідувала його у травні 2017 року. Вже наступного дня він перестав відповідати на дзвінки. Спочатку шукали своїми силами. Все, що вдалося дізнатися, – що близько 20:00 чоловік вийшов купити цигарок та більше не повернувся. Це викликало підозри, бо він вів пристойний спосіб життя, спиртні напої не вживав", - розповіли поліцейські.

Три місяці пошуків нічого не дали. Допомоги від «органів» терористичної організації родина не дочекалася. Весь цей час мати та 31-річна дружина прожили на межі відчаю та надії. І звернулися до української поліції, майже не сподіваючись, що чоловіка знайдуть.

"В Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області у матері одразу прийняли заяву та почали активні пошукові заходи. Враховуючи, що з моменту зникнення минув значний час, та специфіку зникнення, поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), а чоловіка одразу було оголошено у державний розшук. До справи було залучено оперативників управління карного розшуку області та Покровського відділу поліції", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

На встановлення місцезнаходження зниклого були орієнтовані правоохоронні підрозділи всіх областей. Прикмети було розповсюджено на прикордонних пунктах, блокпостах, вокзалах, у ЗМІ. Інформацію про зниклого надано до міжнародної організації Червоного Хреста, з яким поліція співпрацює у сфері пошуку безвісти зниклих. У рідних було відібрано зразки з метою виділення ДНК-профілю для проведення подальших експертних досліджень.

"За короткий час в результаті слідчо-оперативних заходів співробітникам поліції вдалося встановити останнє місцезнаходження чоловіка. Завдяки цій інформації матір змогла знайти сина – на жаль, мертвим. Тіло зі слідами катувань знаходилось у лісопосадці окупованого Кіровського. Чоловіка, який вижив під час обстрілів, а загинув від рук злочинців, поховали в рідному місті. Не дочекалися батька 13-річний син та 9-річна донечка", - пише прес-служба поліції.

 

«Краще ходити на могилу до сина, ніж весь час не знати, що з ним», - знесилена мати була вдячна поліцейським за те, що допомогли встановити долю її дитини.

Крім того, поліцейські надали родині всю необхідну правову допомогу, аби вона могла отримувати виплати у зв’язку з втратою годувальника.

На сьогодні нерозшуканими на Донеччині залишаються 1288 осіб, з них 457 – які зникли на непідконтрольній території.

Читайте також: У Слов'янську 29-річний чоловік після вживання марихуани побив трирічну доньку своєї співмешканки