Війна
24 листопада 2017
В Україні з 2018 року запустять серійне виробництво реактивних систем залпового вогню
Олександр Турчинов розраховує, що в 2018 році в Україні почнеться серійне виробництво реактивних систем залпового вогню.
news-image

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розраховує, що в 2018 році в Україні почнеться серійне виробництво реактивних систем залпового вогню. Про це він заявив у п’ятницю, 24 листопада, на виставці оборонної техніки.

«Вже сьогодні ми зняли дефіцит, що виник у військах після 2014 року, що стосується забезпечення реактивних систем залпового вогню. Це для нас дуже важливо, вже важливо, тому що особливо ця проблема загострилася, коли ми втратили на арсеналах значну частину наших боєприпасів. Ми сподіваємося, що серійне виробництво почнеться з наступного року».

Про це повідомив секретар РНБО, якого процитував телеканал «112 Україна», пише «Є!».

Реактивна система залпового вогню – це один з типів артилерійських систем, розрахований на ураження відкритої і прихованої живої сили противника, неброньованої техніки, а також бронетранспортерів у районі зосередження артилерійських і мінометних батарей, командних пунктів. Також вони можуть бути використані для дистанційного мінування місцевості.

В основі дії системи лежить реактивний принцип. Озброєння включає в себе багатозарядну пускову установку, реактивні снаряди, транспортну машину та ін. Як правило, система несе в собі понад 10 реактивних снарядів, кожен з яких має окремий стовбур для запуску.

Читайте також:Українським військовим дозволили носити бороду та вуса