Світ
24 листопада 2017
Сейм Польщі проголосував за обмеження торгівлі в неділю
Заборона не поширюватиметься на інтернет-магазини, ринки з сільськогосподарською продукцією, пекарні, магазини, які спеціалізуються на продажі кондитерських виробів та морозива.
news-image

Сейм Польщі у п'ятницю проголосував за часткове обмеження торгівлі в неділю, починаючи з 1 березня 2018 року.

За відповідне рішення проголосували 254 депутати, проти — 156, утрималося 23 польських законодавців, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Згідно з прийнятим законом, з 1 березня 2018 року торгівля вестиметься лише у першу й останню неділю місяця, а у другу і третю - вона буде заборонена.

З 1 січня 2019 року торгівля вестиметься лише в останню неділю місяця. А з 1 січня 2020 року в неділю діятиме повна заборона на торгівлю, за виключенням обраних семи неділь в році. Зокрема, заборона на торгівлю не діятиме у дві неділі перед Різдвяними святами, одну неділю перед Великоднем і в останні неділі січня, квітня, червня і серпня.

Водночас заборона на торгівлю в неділю не поширюватиметься, зокрема, на інтернет-магазини, ринки з сільськогосподарською продукцією, пекарні, магазини, які спеціалізуються на продажі кондитерських виробів та морозива. Законом також регламентуватиметься торгівля на вокзалах й автозаправках.

За порушення цього закону загрожуватиме штраф від 1 тис. (7 тис. грн) до 100 тис. злотих (700 тис. грн).

Закон про заборону торгівлі в неділю ініціювало профспілкове об'єднання “Солідарність”.

Тепер закон потрапить на розгляд Сенату РП.

Читайте також: Качинський на засіданні Сейму читав «Атлас котів» (фото)