Політика
2 лютого 2015
Аваков виклав схему організації тітушок під час Євромайдану в Києві
Деякі подробиці організації подібних злочинів під час протестів на Майдані були виявлені в офісі Партії регіонів
news-image

31 січня 2015 року міліціянти затримали 13 активних "тітушок" часів Євромайдану в Києві, пише Є | Єдність.інфо зі слів глави МВС Арсена Авакова у нього на сторінці в ФБ. 

"З ними проведені слідчі дії в рамках кримінального провадження, двох заарештовано на підставі рішення суду, один затриманий на підставі статті 208 Кримінального кодексу України і очікує рішення суду щодо визначення запобіжного заходу. Щодо решти десяти осіб їх процесуальний статус буде визначатися слідством ГПУ після проведення експертиз по вилученому зброї, боєприпасів, холодної зброї та інших пристосувань для нанесення тілесних ушкоджень", - пише Аваков.

Всі затримані дали свідчення щодо своєї участі в побитті активістів Майдану та організаторів цих акцій. Більше того, вони назвали слідству імена "тітушок", які вели прицільну стрільбу по протестуючих, які раніше були невідомі.

Деякі з встановлених осіб, згідно з їх показаннями, крім вбивства Веремія, брали участь у побитті активістів Майдану і силових акцій з використанням вогнепальної зброї стосовно учасників протестних акцій 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку і на Софіївській площі.

"Сьогодні нами визначена структура організації та використання загонів "тітушок", - пише Аваков.

Вона виглядає наступним чином:

Станом на 1 лютого 2015 року всі організатори цієї структури встановлені, і ці особи оголошені в розшук, зазначає міністр внутрішніх справ.

Керівництво середньої ланки також встановлено і щодо цих громадян проводяться слідчі дії та визначається їх правовий статус у даному кримінальному провадженні. Більше того формується за прізвищами база даних "рядових тітушок". У тому числі і завдяки архівам Партії Регіонів з офісу партії на вулиці Липській, які опинилися в розпорядженні слідства.

"Робота триває. У найближчі дні за дозволом ГПУ в рамках процесуально допустимих можливостей буде дана інформація по ряду інших епізодів за злочинами на Майдані", - резюмує Аваков.