Події
2 лютого 2015
В РФ відмовилися від ідеї виходу з Ради Європи
Втім, як відзначив російський депутат Олексій Пушков на своїй сторінці в Twitter, після виходу РФ з ПАРЄ Україна втратила можливість впливати на Росію через асамблею.
news-image

Вихід Росії з Ради Європи на сьогоднішній день не є актуальним. Таку думку висловив голова комітету Держдуми з міжнародних справ, голова російської делегації в ПАРЄ Олексій Пушков, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Європейську правду.

"На сьогоднішній день вихід з Ради Європи не є актуальним", - сказав Пушков у понеділок на засіданні комітету Ради Федерації з міжнародних справ.

Водночас, як відзначив російський депутат на своїй сторінці в Twitter, після виходу РФ з ПАРЄ Україна втратила можливість впливати на Росію через асамблею.

"У Києві радіють, як діти, нашому виходу з ПАРЄ. Марно: Україна втратила можливість впливати на Росію через асамблею. Ось і весь результат", - написав Пушков.

Як повідомляла "Європейська правда", ПАРЄ під час зимової сесії наклала політичні санкції на Росію. У відповідь делегація РФ заявила, що припиняє будь-які контакти з асамблеєю.

Окрім того, після рішення ПАРЄ Пушков відзначив, що Москва всерйоз розглядає можливість виходу з Ради Європи.