Політика
25 листопада 2017
Муженко про постачання зброї із США: Із нашої сторони всі списки подано, все погоджено. Чекаємо тільки політичного рішення
Муженко: Надання озброєння стане чітким сигналом для всіх країн, що до Україну можна робити такі поставки.
news-image

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив в інтерв'ю "Тиждень.uа", що українська сторона погодила списки озброєнь для постачання із США та чекає відповідного політичного рішення, передає «Є!».

Із нашого боку всі переліки подані, все погоджено. Чекаємо тільки політичного рішення. Надання озброєння стане чітким сигналом для всіх країн, зокрема членів НАТО, що до України можна робити такі поставки, – сказав Муженко.

За його словами, зараз не всі країни дозволяють Україні закупити те, що їй необхідно.

Щодо зразків озброєнння, які заплановано до поставки зі США, це й, зокрема системи протиповітряної оборони, особливо засоби повітряної розвідки, засоби радіоелектронної боротьби. Вони є критичними для Збройних сил, і наша оборонна промисловість поки що не може нас забезпечити. Ми потребуємо також медичних автомобілів, особливо броньованих. Але це нелетальная техніка, тому перша партія таких автомобілів уже приїхала в Україну, невдовзі їх отримають у військах. Ну і, звичайно, протитанкові засоби теж є в списку, хоча на сьогодні вітчизняна промисловість нас забезпечує озброєнням на кшталт "Стугни" чи "Корсара, – додав глава Генштабу ЗСУ.