Суспільство
25 листопада 2017
Новий ватажок «ЛНР» Пасічник на прізвисько Магадан служив у СБУ й отримав медаль від Ющенка – «Миротворець»
Пасічник в Україні дослужився до генерал-майора. 2014 року перейшов на сторону бойовиків "ЛНР".
news-image

Новий ватажок терористичного угруповання "ЛНР" Леонід Пасічник на прізвисько Магадан жив у часи СРСР у російському Магадані, де його батько розслідував розкрадання на золотих копальнях, потім працював у Службі безпеки України у відділі боротьби з контрабандою, повідомляють на сайті волонтерського проекту "Миротворець", передає «Є!».

Пасічник народився 1970 року в Луганську у міліцейській сім'ї. Батько – Іван Сергійович – 26 років пропрацював в органах ВБРСВ (відділ боротьби з розкраданнями соціалістичної власності в структурі торговельних організацій і МВС СРСР). 1975 року сім'я переїхала жити до Магадана.

Закінчив Донецьке вище військово-політичне училище. Працював у СБУ: начальник підрозділу по боротьбі з контрабандою головного відділу "К" управління СБУ у Луганській області, начальник Стахановського міжрайонного відділу. Прославився затриманням 15.08.2006 великої партії контрабанди на КПП "Ізварине" ( млн 940 тис. і 7 млн 243 тис. російських рублів), причому принципово відмовився від хабара. У березні 2007 підполковник СБУ отримав із рук президента України медаль "За вiйськову службу в Українi" – за проявлену принциповість і професіоналізм при проведенні операції. 9 жовтня 2014 року призначений "міністром держбезпеки ЛНР", – ідеться у повідомленні "Миротворця".

2007 року пост президента України обіймав Віктор Ющенко.

За інформацією "Миротворця", російська Федеральна служба безпеки завербувала Пасічника ще до 2006 року.

Акція із затриманням великої партії контрабанди була організована ФСБ для прикриття і просування агента по командних сходах у структурі управління СБУ у Луганській області, – ідеться на сайті.

Пасічник в Україні дослужився до генерал-майора. 2014 року перейшов на сторону бойовиків "ЛНР".

Протягом трьох останніх років він перебував на посаді "міністра держбезпеки ЛНР". За даними різних джерел "Миротворця", це допомогло йому розбагатіти.

Був замішаний у ряді корупційних схем, мав відношення до кришування контрабанди... Свою частку... має і з контрабанди вугілля та пально-мастильних матеріалів, підтримуючи контакти з українськими силовиками, з одного боку, і з російськими правоохоронцями – з іншого. На думку представників радикальних груп луганських сепаратистів, Пасічник також має відношення до торгівлі зброєю, яка опинилася на території, контрольованій об'єднаними російсько-сепаратистськими силами, – пише "Миротворець".