Війна
27 листопада 2017
На об'єктах ЗСУ вводиться новий порядок охорони і протидії проникненню, - Міноборони
Паралельно проходить відновлення сховищ боєприпасів та ремонтні роботи по поліпшенню охорони військових об'єктів.
news-image

На військових об'єктах ЗСУ вводиться новий порядок охорони і протидії проникненню. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України, пише «Є!» з посиланням на 112.

Дані дії проходять в рамках заходів щодо посилення охорони та оборони об'єктів.

"З метою посилення охорони та оборони арсеналів, баз і складів триває внесення змін до організаційно-штатних структури підрозділів охорони. Також, запроваджується новий порядок охорони і протидії проникненню на об’єкти Збройних Сил України. Водночас, на базах, складах та арсеналах ведеться планова робота з обслуговування боєприпасів, їх переукладка в нову тару", - розповіли в Міноборони.

Як заявили в оборонному відомстві, паралельно проходить відновлення сховищ боєприпасів та ремонтні роботи по поліпшенню охорони військових об'єктів.

"Так, протягом цього року за Програмою живучості відновлено 89 сховищ, понад 23 кілометрів огорожі периметру та інженерних засобів охорони, виготовлено понад 5000 одиниць тари для боєприпасів, відремонтовано 3 захищені сховища, встановлено системи захисту від БПЛА тощо. До кінця поточного року планується виконати низку першочергових робіт відповідно до виділених бюджетних асигнувань", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, офіцера військової частини в Калинівці за порушення правил допуску сторонніх на склади в день пожежі оштрафували на 2,5 тис. грн.

Нагадаємо, 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила за собою серію масштабних вибухів. Осколки від снарядів, що летіли в будинки жителів населених пунктів, розташованих навколо. В результаті постраждали дві жінки. З-за надзвичайної ситуації з небезпечної зони були евакуйовані до 30 тис. місцевих жителів.

Президент України Петро Порошенко на засіданні військового кабінету заявив, що пожежі на військових складах в Україні - це тенденція, яка становить загрозу для національної безпеки. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.

Читайте також:Звіт штабу АТО: російсько-окупаційні війська протягом дня продовжували обстрілювати позиції сил АТО

Читайте також:Внаслідок обстрілів двоє українських бійців загинули, двох поранено, ще двоє дістали бойові травми, - штаб АТО