Шоу-біз та культура
27 листопада 2017
50 років тому на екрани вийшов перший і останній радянський фільм жахів, який знімався на території України
"Вій" знімали у дерев'яній церкві Пресвятої Богородиці в селі Горохолин Ліс на Івано-Франківщині, а фінальні сцени – у Седнівській Георгіївській церкві на Чернігівщині.
news-image

27 листопада 1967 року на екран вийшов перший і останній радянський фільм жахів «Вій», знятий за повістю Миколи Гоголя, нагадує «Є!» із посиланням на УІНП.

Режисери стрічки – Костянтин Єршов і Георгій Кропачов.

Головні ролі виконали Леонід Куравльов та Наталія Варлей, яка стала відомою завдяки комедії «Кавказька полонянка». Після зйомок фільму «Вій» акторка почала тяжко хворіти. У стрічці вона зіграла смерть своєї героїні, що за акторським повір’ям, вплинуло на її долю.

Фільм знімали у дерев'яній церкві Пресвятої Богородиці в селі Горохолин Ліс на Івано-Франківщині, а фінальні сцени – у Седнівській Георгіївській церкві на Чернігівщині.

Сцени проводу семінаристів на канікули на початку фільму знімалися у Чернігові – на території Єлецького монастиря, а також біля Катерининської церкви.

Під час зйомок було використано декілька центнерів свічок.

Задіяли «бригаду» з дев’яти чорних котів, які грали нечисть та близько 50 ворон. Для них в сараї залишали їжу, потім ловили. Кадри, коли чорні птахи вилітають з вікон церкви, знімали, відпускаючи ворон.

Читайте також: Міс Всесвіт-2017: стало відомо ім'я переможниці