Суспільство
28 листопада 2017
Відставний китайський генерал повісився через звинувачення в корупції
У китайських ЗМІ повідомляється, що генерал використав самогубство, щоб "уникнути покарання з боку партії і країни".
news-image

Високопоставлений китайський військовий чиновник, у минулому генерал, який перебував під слідством у справі про корупцію, повісився на тлі звинувачень, які несподівано на нього звалилися. Про це повідомляє Reuters, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Чжань Янь, колишній член Центральної військової комісії, перебував під слідством китайської влади. Його звинувачували у корупції і зв'язках з колишніми генералами Го Бойонгом і Сюй Цайхом, які були звинувачені у корупційних схемах та засуджені.

У державному ЗМІ повідомили, що Чжань Янь "серйозно порушив дисципліну, підозрювався в дачі та взятті хабарів", а походження його величезного стану було неясним.

"У другій половині дня 23 листопада Чжань Янь повісився у себе вдома", - повідомили ЗМІ.

У збройних силах Китаю в даний момент проходить кампанія президента Сі Цзіньпіна проти глибоко вкоріненої корупції. Багато службовців і офіцерів заявили, що хабарництво в збройних силах настільки поширене, що воно може підірвати здатність Китаю вести війну.

Багато офіцерів та генералів були звинувачені в корупції і покарані за суворим китайським законам.

На офіційних сайтах військових Китаю сказано, що Чжань "втратив свою честь" і використав самогубство, щоб "уникнути покарання з боку партії і країни".  

Читайте також: У Німеччині промігрантського мера поранили ножем під час купівлі кебаба